Oppisopimuskoulutus on

JOUSTAVAA

Oppisopimus antaa loistavat mahdollisuudet kouluttaa pätevää henkilöstöä joko nykyisiin tai uusiin työtehtäviin yrityksessä. Koska tutkinnosta 85 % suoritetaan työssäoppimalla, työnantaja saa työvoimaa, joka vastaa juuri hänen yrityksensä tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Oppisopimus on kestoltaan 1,5-3 vuotta, joten työnantaja saa lisäksi työhönsä sitoutuneen ja motivoituneen työntekijän, joka panostaa omaan tulevaisuuteensa yrityksessä. Oppisopimus soveltuu kaikenikäisille työntekijöille.

EDULLISTA

Jos oppisopimukseen palkataan työtön työnhakija, työnantaja voi hakea palkkatukea koko oppisopimuksen ajalle. Lisäksi työnantaja on oikeutettu koulutuskorvaukseen, jonka suuruus riippuu opiskeltavasta tutkinnosta. Opiskelijan lähiopetuspäiviltä työnantajan ei tarvitse maksaa palkkaa. Työpaikalta on nimettävä koulutusvastaava, joka tukee ja arvioi opiskelijaa.

HELPPOA

Neuvomme ja teemme alustavan työn oppisopimukseen liittyvässä byrokratiassa oppisopimusviranomaisen sekä oppilaitoksen kanssa. Jos tuleva oppisopimusopiskelija ei vielä ole tiedossa, toteutamme toiveidesi mukaisen rekrytoinnin ja etsimme sinulle työntekijän oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuksen edellytyksenä ovat riittävän monipuoliset työtehtävät, että ne kattavat kaikki tutkinnon osa-alueet. Tarpeen vaatiessa opastamme ja tuemme sekä työnantajaa että työntekijää ensimmäisen vuoden ajan.
Oppisopimuksen ajaksi luodaan määräaikainen työsopimus, ja oppisopimusopiskelija on statukseltaan työntekijä. Työajan täytyy olla vähintään 25t/viikko. Työsopimukseen voidaan soveltaa normaalia koeaikaa. Jos oppisopimusopiskelijaksi on tulossa uusi työntekijä, työntekijää voidaan ennen oppisopimuksen solmimista vuokrata joitakin kuukausia. Näin varmistetaan, että henkilö on kaikin puolin sopiva työnantajan palvelukseen. Jos työntekijällä on vähäisesti työkokemusta tai työ itsessään vaatii pitkän perehdytyksen, työntekijä voi aloittaa muutaman kuukauden työkokeilulla, joka on työnantajalle maksuton.

MONIPUOLISTA

Oppisopimuksella voi kouluttautua perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Kaikkiaan tutkintoja löytyy noin 360.